ПДФ Штампа Ел. пошта
vinjeta-ver1

2017. година

Мир Божији – Христос се роди!

Тропар гл. 4. Рождество твоје Христе Боже наш, возсија мирови свјет разума: В њем бо звјездом служашчиј, звјаздоју учахусја, тебје клањатисја солнцу правди и тебје вједјети с висоти востока: Господи слава тебје...

Први јануар освануо је ведар и сунчан. Бело иње прекрило је земљу и дрвеће. Снега није било. Око десет сати сунце је огрејало и овај први јануарски дан личио је на пролећне, а не назимске дане.
Све се одвија и припрема за дочек највећег празника над празницима.

Рођење Христово – Божић – 7.1 / 25. 12. 2017.

Коло Српских сестара пред Божић украшава Бадњак – Дрво живота
Божићна посланица Патријарха Иринеја
Свештеник Деливоје Рајак благосиља Бадњак
Присутни народ на Божић у светом храму


На Дан Сабора Пресвете Богородице служио је отац Мирослав Стикић. Упознао је верни народ о значају празника. Црква је била пуна верника. Други дан Божића црква одаје славу и хвалу Пресветој Богоматери, која је родила Господа и Спаса нашега Исуса Христа.

Крстовдан и Богојављење

Када је Господ Исус Христос навршио тридесет година свог земаљског живота, почео је свој учитељски и спаситељски рад. На овај празник Исус се крстио. Бог отац се јавио речима: „Ово је син мој љубљени њега послушајте“. Дух свети у виду голуба лебдио је над водом. А Христос се крштавао у реци Јордану. Тог дана у цркви се освећује света водица, којом се кропе просторије у домаћинству, пије се и кува се јело са њом.